Ylva i Sydafrika 2009

Ylva åker till Sydafrika i morgon den 24 februari. Här kommer hon berätta om sin resa.

Annonser

8 kommentarer till Ylva i Sydafrika 2009

 1. resebloggar skriver:

  Hej Ylva!
  Hoppas att resan gått bra. Har ni det varmt? Ha det gott!
  Lena

 2. Ylva skriver:

  Hej lena
  Jag har nu varit på Universitetet och träffat massor av ”gamla” bekanta och alla hälsar till er. Jag har fått program för dessa veckor och på måndag har jag en heldag med kvantitativa metoder, som jag ska förbereda i dag. Sedan är det en hel del besök mm och veckorna verkar mycket intressanta. Lotta och jag håller kontakt och planerar för en resa nästa helg.
  Vädret var sol i onsdags och torsdag men regn i går kväll och i dag mulet, men varmt mellan 25-27 grader. Jag har det mycket bra, men i onsdags var jag verkligen trött. I går kväll kom Karen med familj och hälsade på oss på B & B. I helgen ska Karen och hennes familj visa oss runt här i Pretoria.
  Jag hör av mig längre fram för nu måste jag förberda lektionerna på måndag.
  Kram och hälsa alla
  Ylva

 3. resebloggar skriver:

  Vad bra Ylva. Jag ska hälsa kollegor och studenter att de kan gå in och läsa på din blogg.
  Lena

 4. Louise skriver:

  Hej Ylva,
  Förmodar att ni kommit in i tempot och klimatet i Sydafrika nu. Redan är väl ca 1/3 av vistelsen gjord. Det går snabbt. Gick gårdagens lektioner bra? Undervisar du på grund- eller magisterutbildning nu?
  Hoppas allt är bra.
  Louise

 5. Ylva skriver:

  Hej Louise och ni andra
  Jag undervisade magisterstudenter i år 1, men jag tror det gick bra. Jag lärde mig en hel del av vad studenterna kan och inte kan och tar detta med mig till våra utbildningar. i dag gjorde jag ett besök på Academic Hospital och det var intressant.
  Tiden går fort verkligen. i morgon ska jag till ett äldreboende och sedan är det full rulle, men oftast är jag fri efter kl 14.00 och kan då checka mail mm. Här är varmt och skönt nu men en hel del moln. Jag träffar många lärare och f d studenter som längtar tillbaka till Sverige och tycker det är tråkigt att samarbetet upphör. Till helgen ska vi åka till Viktoria fallen och då även träffa Lotta. det blir kul hoppas jag.
  Vi hörs Ylva

 6. Ylva skriver:

  Hej alla i Sverige
  Är nu tillbaka i Pretoria efter tre dagars intensiva och mycket intressanta dagar i Viktoria fallen. Det var också väldigt kul att träffa Lotta igen och få prata om de olika universiteten, länderna och er där hemma mm. Vi bodde väldigt fint med apor, vårtsvin i ”trädgården” och vi fick se både elefanter, giraffer, flodhästar, krokodiler, apor mm i en naturpark. Viktoria fallen var verkligen en stor upplevelse. Lotta och jag vidhöll att det måste regna på oss, men Benny påstår att det är mättnaden av vattnet från fallet som gör att det på vissa platser var ösregn, och som vanligt har han väl rätt. Däremot var allt tiggeri runt omkring fallet hemskt. Deras valuta i Zimbabe är ju urusel så jag kan förstå dem men för oss var det enbart jobbigt och därför blev inte mycket handlat där.
  När Benny och jag väl kom tillbaka till Pretoria så ville Carin och hennes familj träffa oss och äta middag, så ni förstår att jag sov gått i natt och i flera timmar.
  Nu ska Carin och jag besöka ett sjukhus och i morgon ska jag vara på universitetet och få se en hel del där. Ja sedan har vi snart bara en vecka kvar och tiden går alldeles för fort.
  Hör gärna av er
  Kram Ylva

 7. resebloggar skriver:

  Hej Ylva
  Det låter spännande. Här är allt bra men kallt. Det regnar och snöar om vart annat – riktigt aprilväder fast det fortfarande är mars. Vi vill också ha värme.
  Vi har nog lite svårt att förstå vidden av hur fattigt det egentligen kan vara.
  Ha det bra!
  Lena

 8. Doris skriver:

  Hej,

  Jag förstår att det varit intensiva veckor. Även om Linneaus-Palme samarbetet går mot sitt slut kan vi ju fortsätta samarbetet i olika former. Roligt att de uppskattat utbytet.
  Ha det bra och vi ser fram emot att höra mer om era upplevelser när ni kommer hem. Idag har de första studenterna från Botswana anlänt.

  Ta väl vara på er
  Doris

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s