Studenter i Sydafrika ht 2008

Under hösten 2008 har vi ett nytt utbyte med Sydafrika. Tre av våra studenter som går i temin 5 kommer tillbringa 12 veckor där.

Annonser

19 kommentarer till Studenter i Sydafrika ht 2008

 1. Pamela, Stina och Lina skriver:

  Hellooo kalla Sweden
  How u doin? Vi har nu kommit fram till detta underbara land. Resan har gatt bra, allt utan problem. Vi har blivit mycket val omhandertagna av alla vi traffat och vi bor helt galant! Pa mandag borjar skolan sa vi passar nu pa att njuta lite av varmen och det sydafrikanska livet. Hor av oss nar vi har mer spannande historier att beratta.
  Best Regards. schuuusss

 2. resebloggar skriver:

  Hej tjejer! Vad bra att ni är på plats nu. Vi ser fram mot mer bloggande.

 3. Lina, Pamela och Stina skriver:

  School has started. Just nu laser vi tva kurser. Vilken en ar tillsammans med de afrikanska studenterna och en privat med endast lararen. Dom tar alla valdigt bra hand om oss speciellt var handledare Dr Leech som alltid finns dar for oss. Kurserna ar uppbyggda helt annolunda, man varvar allt man laser tillsammans med praktik, vilket ar valdigt valdigt intressant. Vi har redan, pa tva dagar, lart oss mycket nytt och ser verkligen fram emot allt vi kommer att fa uppleva och lara. Vara kurser handlar om traditionell healing och en mycket komplicerad kurs om de vanligaste sjukdomarna inom sydafrikansk primarvard. Vi har intensiva veckor framfor oss da vi ska fa se allt fran traditionell healing till privat sjukhus och kakstader. Allt rullar pa toppen och nu maste vi hem och plugga for vi har myyyycket att lara. Hej sa lange!

 4. Inger Ljunggren skriver:

  Hejsan!
  Det är trevligt att höra av er och att starten har blivit bra. Jag kan verkligen föreställa mig att ni kommer att få många nya spännande intryck och erfarenheter. Så fortsätt i samma entusiastiska anda. Lycka till med allt. Jag följer era ”rapporter”.
  Vänliga hälsningar Inger Ljunggren

 5. Ingrid Dimberg skriver:

  Hej!
  Oj, vad det låter fint! Visst är det ett fantastiskt vackert land! Verkligen roligt att ni kommit igång med era studier också! Tänk vilken fantastisk tid ni har framför er! Jag ska lusläsa allt ni skriver!
  Ingrid

 6. Ingrid Dimberg skriver:

  Hej!
  Fantastiskt roligt att ni tycker att det rullar på! Tänk vad mycket intressant ni får vara med om! Spännande också att ni har börjat komma in i studierna. Visst är det kul att lära så mycket nytt!
  Ingrid D

 7. Lina aka Mbali, Pamela aka Shanene & Stina aka Shaniqua skriver:

  Hallooo igen!
  Oj var ska vi borja. Schemat ar for tillfallet mer an fullspackat. Idag har vi varit pa en forskola och fatt vara med att undersoka barnen. Dr Leech har bokat in oss pa manga studiebesok och inte bara det utan larare kommer hela tiden fram till oss och bjuder hem oss till deras familjer. Vi ska aka med en av dem till Rhino and Lion park, nar vi far lite ledig tid. Mellan alla underbara upplevelser forsoker vi hinna med pluggandet, forsta tentan ar nasta vecka i Integrative health care. Vi har tre tentor till att vanta plus en inlamningsuppgift och ett praktiskt prov. Dom kor med oss, men vi lar oss oootroligt mycket. Sattet att studera ar helt annorlunda och mycket givande. Vi ar i skolan i princip man till fre och pa kvallarna umgas vi med vara nya afrikanska vanner som lar oss mycket om det afrikanska livet och dess kultur! Vi trivs verkligen och ar tacksamma for att vi fatt mojligheten att vara med om dessa upplevelser. Hors snart igen! Bye Bye

 8. resebloggar skriver:

  Hej på er!
  Vad bra att ni lär er så mycket. Håller tummarna för att det ska gå bra när ni tenterar. Här hemma är det riktigt höstväder i dag – kallt, blåsigt och småregn. Ni har väl nästan vår där nu? Eller är det fortfarnade vinter?
  Hälsn Lena

 9. Lina, Pamela & Stina skriver:

  Hej!
  Vi har var nu, som kallast har det val varit en 20-24 grader pa dagarna och som varmast ca 32. Natterna ar dock fortfarande kalla med ca 10 plus. Igar var vi i en valdigt speciell kyrka. Nar vi kom dit sag det ut som ett enormt partytalt, dar inne hade som storbildsskarmar och discoliknande belysning. Det var dans och rockband som spelade musik och pastorn predikade over en broadcast sandning pa skarmarna. Ca 1000 personer i detta talt, sa ni kan tanka er att det var en ganska speciell stammning.
  Nu har vi fullt upp med att plugga infor var forsta tenta som ar pa torsdag. Ha det gott. Hej hej

 10. cecilia skriver:

  Hej Tjejer, Det låter som ni har acklimatiserat er riktigt väl till den sydafrikanska kulturen. Kul att det funkar på skolan och att ni är väl omhändertagna av lärarna. Har ni varit på marknad ännu? Det är en upplevelse i sig.
  Ha de gott, Cecilia Fagerström

 11. Pam, Lina och Stina skriver:

  Halluuu!!

  Ska bara beratta att det har tagit 55minuter for oss att komma in pa den har sidan!!!!!!!!!!!!!!!
  Internetuppkopplingen ar det samsta vi nagonsin har varit med om… Darfor har vi inte skrivit pa ett tag. Vi kommer inte at vara mail alls.
  Vet inte riktigt vart vi ska borja. Har varit med om sa otroligt mycket den senaste veckan. Dr Peu tog med oss pa en hel dag ute i bushen dar vi fick se deras kliniker, high schools, tradtional healer, HIV-hospice m m. Overallt har folket valkomnat oss med oppna armar och saaa mycket karlek. Hittills har vi tagit minst 1000 foton hittills, sa vi kommer verkligen att ha tillrackligt med material for var redovisning hemma i kalla sverige. Det blir bara varmare och varmare och vi har nu omkring 30 grader varje dag, inget vi klagar over. I sondags blev vi med bjudna av en larare, Dr Maree och hennes familj till the Lion park. Vi har klappat lite lejon, strutsar, giraffer, pytonormar, spindlar och lite krokodiler. hihi helt ok. Skolan kor fortfarande slut pa oss och vi ar fortfarande pa studiebesok nast intill varje dag. Imorgon ar det ett privat sjukhus som vantar. tack tack

 12. Pam, Lina & Stina skriver:

  Hej, hej!
  Har ar allt bara bra. Imoron ska vi skriva en test i primary health care vilket vi ar valdigt nervosa over. Det ar manga sjukdomar, symtom, signs och komplikationer att komma ihag och att vi maste komma ihag det pa engelska gor ju inte saker och ting lattare. Men vi lar oss valdigt mycket och var larare ar super duktig. I veckan ska vi pa studiebesok pa ett privat sjukhus. Det ska verkligen bli intressant att se skillnaderna mellan ett statligt och ett privat sjukhus.

  Ingrid vi har traffat dr Elise (kanguru unit) och hon halsar sa gott. Hon skulle till Uppsala pa en konferans och traffa din man, hon tyckte det var trakigt att du inte kunde komma.

  Ha det gutt

 13. Inger Ljunggren skriver:

  Hej!
  Det är med glädje jag läser era inlägg, många intryck, erfarenheter och mycket studeier. Kan det bli bättre? När jag tänker på Pretoria så här års – tänker jag blommande Jakaranda. Hoppas ni har fått uppleva dessa fantiska underbart blå vyer.
  Förra veckan var Ingrid Dimberg och jag tillsammans med 3 T4 studenter i Klaipeda (Litauen) inte så långt bort, men ändå många intressanta upplevelser. Då tyckte vi att det var fantastiskt att kunna sitta ute och fika en eftermiddag. Betänk det i vårsolen hos er.
  Ha det gott de sista veckorna också
  Hälsningar Inger Ljunggren

 14. Lina Nilsson skriver:

  Hej hej,
  hoppas tentan gick bra? Klart den gjorde… Vad roligt att läsa om era upplevelser, intryck och äventyr i Sydafrika- kan tänka vad det har stärkt er!? Jag kikade på bilder från Sydafrika igår- fint väder och träd i blom. Här i Sverige blåser det, regnar lite då och då och fåglarna har börjat flyga söderut.
  Ha det gott de sista veckorna, sköt om er!
  Hälsningar, Lina

 15. Ingrid Dimberg skriver:

  Hej!
  Vad roligt att få en hälsning av er från doktor Elise på KMC-enheten! Visst var det ett fantastiskt intressant sjukhus, som ni fick se hos henne! Tänk att hon sitter och syr selar till KMC-mammorna på kvällarna! Jag är ledsen att jag inte kunde träffa henne själv i Uppsala, men min man var glad att han kunde göra det! Hela den konferensen i Uppsala handlade om Kangaroo Mother Care, som vi faktiskt praktiserar litet överallt inom neonatologin i Sverige, t o m i Karlskrona, fast på ett litet annat sätt! Nu börjar ni väl snart nedräkningen inför hemresan? Visst är det otroligt vad mycket man ändå hinner se och uppleva! Det ska bli roligt att träffa er ”på riktigt” när ni kommer hem och berättar! Själva sitter vi som var i Klaipeda som bäst och planerar vecka 45, då studenter och lärare från Litauen och Ryssland ska besöka oss. Det blir seminarier, föreläsningar och studiebesök på bl a sjukhuset, ungdomsmottagningen och förskolan. Kul, kul!
  Ha det nu så bra och njut av den tid ni har kvar i Pretoria! Hälsa Carin (och hela hennes familj = my adopted family!), Salaminah, Rebecca, Christine, Sanna, Dorica, Rachel och Tinie! Jag tänker ofta och gärna på dem – och på er!
  Ingrid

 16. Pam skriver:

  Haaaaaaaaaj 🙂

  Vi har klarat alla arbeten och alla tentor med bra betyg far jag val saga hihihi.
  Ville bara beratta att vi aker till Kruger parken om 15 min och kommer vara dar i 4 dagar. Sen aker vi direkt till Mozambique for lite sol och bad :). Aterkommer om ca 1 1/2 vecka da vi e tillbaka igen…

  Jakaranda traden e helt fantastiska. Hade garna velat ta med mig ett men det far inte plats pa flyget =)=)

  Och ja vi har borjat nedrakningen och jag kan saga att det inte kanns bra alls 😦
  Vi vill stanna minst 3manader till!
  Hmm… Undrar om man far det =).

  Ingrid: Vi har halsat din afrikanska familj och de halsar supergott tillbaka!

  Langtar tills vi far beratta om vara upplevelser live till er!!!!!!!

  Ha det bast allihop sa hors vi snart igen!
  Adios!
  och puss

 17. resebloggar skriver:

  Hej och GRATTIS!
  Lena

 18. Erik skriver:

  Snygg blogg. Vart hittar jag denna tema.
  tack

 19. resebloggar skriver:

  Hej Erik
  Den heter Fjords04 av Peterandrej
  Hälsn Lena

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s