Botswana förberedelse

Här kommer vi att skriva om våra förberedelser inför resan.

I mitten av april blev det bestämt att Annika och Lena får åka till Botswana som utbyteslärare. Inför resan ska vi båda göra en språkresa. I början av juni hade vi ett möte med Doris där vi lade upp en plan för avresedatum  för både Englandsresan (två veckor) och Botswanaresan (tre veckor). Språkresan kommer vi ta någon gång i november/december ht 2007. Resan till Botswana blir i slutet av januari under förutsättning att det passar värdlandets universitet- spännande.

Det vi har att göra just nu är att kolla upp vilka vaccinationer som vi behöver. Lena kontaktar vaccinationsmottagningen.

Annonser

8 kommentarer till Botswana förberedelse

 1. resebloggar skriver:

  I dag har jag tagit reda på lite fakta om Botswana. Läs du också under fliken länkar.

 2. kransberg skriver:

  Nu har jag tagit reda på vilka vaccinationer som vi behöver. Nedan är Infektionsklinikens svar.
  Förutom grundskydd (difteri, stelkramp, polio) behövs skydd mot hepatit A och B samt malariatabletter (Lariam eller Malarone)+ myggnät. Gula febern om ni ska passera någon gräns inom Afrika, behövs egentligen inte annars. Beställ tid för vacc i god tid – gärna redan nu.

 3. kransberg skriver:

  Vi har fått veta att det finns plats för oss att åka på språkresan. Ett formulär ska fyllas i med bland annat uppgifter om hur vi vill bo, vilka kunskaper vi har i engelska språket mm.
  Jag har ännu inte bokat tid för vaccination men ska snart… Min man Lasse och min dotter Ellen kommer, om allt går planeligt, att åka ner till Botswana sista veckan jag är där. Ellen behöver också vaccineras men inte Lasse.

 4. dorbo skriver:

  Jättebra med en sida där vi kan följa era förberedelser. Det är Linneaus-Palme programmet som möjliggör utbytet mellan Sverige och Botswana och ni blir de första att delta. Spännande!

 5. kransberg skriver:

  Ellen och jag har varit på infektionsmottagningen och påbörjat våra vaccinationer. Jag får endast mot hepatit A och Ellen mot hepatit A och B. Vi har också fått recept utskrivna så att vi kan köpa malariaprofylax och drickvaccin mot magsjuka.
  Doris har bokat resorna till England och vi har fått biljetterna. Resan till Botswana är inte bokad. Vi väntar på besked från skolan där.

 6. resebloggar skriver:

  Annika och jag har haft ett planeringsmöte. Utresedatum blir den 18 januari. Annika bokar resan. Jag ber Inger om hennes presentation av Sverige, BTH och HAL som hon brukar använda. Vi måste också ordna presenter. Vad vill man ha från Sverige om man bor i Botswana?

 7. resebloggar skriver:

  Annika och jag har varit på språkresa i England. Det har varit bra och lärorikt. Nu är vi redo för Botswana. Lena har beställt en STOR resväska. Hör med Barbro om presenter. Vi har konstaterat att vi kan ta med en hel del eftersom vi kommer handla en hel del….

 8. annikalm skriver:

  I dag har vi gjort en slutgiltig planering tillsammans med Doris. Allt verkar klaffa utom bostaden då vi fortfarande är osäkra över var vi ska bo. Men, vi har tillförsikt Doris har varit i mailkontakt med ett hotell i dag och vi har fortfarande en vecka på oss. Vi har samlat material om Sverige fr Svenska Institutet (bildspel med bifogad text), Socialstyrelsen och så lokalt om Bth och Hal. Vidare har vi förberett föreläsningsunderlag. Ja, så har vi införskaffat material om Botswana förstås. One week to go vi har fortfarande tid för att fånga upp mer material. Annika

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s